torsdag 25 oktober 2012

Lövrosor

Två buketter lövrosor. Den högra är tre år och den vänstra två dagar. Väldigt olika på åldrandet.
För någon månad sedan hade jag förmånen att få delta i en utställning i Hallonbergens centrum. Där var aktiviteter runt återanvändning och då passar ju mina alster in. Det jag hade med var några Bokmalar och andra vikta böcker samt skor med decoupage samt en tranmobil. Bilden är mycket dålig men alltihop finns bättre bilder av tidigare i bloggen.

Hösten är här igen. Och fort gick det. Under några år har jag gjort rosor av lönnlöv vilka jag visat här förra året.
I år har jag varit trög i starten. Men den här veckan har jag haft 2 kurser där vi gjort rosor.
I måndags hade jag en på Röda Korset, Mötesplats Kupan. Vi blev 5 kvinnor som satt och band rosor, fikade och hade mycket trevligt. Och i tisdags en här hemma i min bostadsrättsförening.






Det roliga när jag håller kurser är, att även om material och instruktioner är detsamma för alla så blir resultatet alltid olika för varje person.
Löven i år är inte så fina som dom kan vara. De allra flesta löv är gula. De röda får man leta efter. Men jag fick ihop några i alla fall. Och det är dom som går åt först. Dessutom är kvalitén ganska dålig. Buketterna tappar färgen mycket snart.
I år har jag sprayat en bukett med klarlack. Det skall bli intressant att se om resultatet i längden blir annorlunda. Även utan spray håller dom sig fina länge även om färgen förändras. Jag har en bukett som är 3 år och fortfarande pryder sin plats.