tisdag 30 augusti 2011

Tid

Undrar hur man gör för att visa rätt tid för blogginläggen.

Lite mer gammalt

Förra hösten gjorde jag rosbuketter av lönnlöv. Dom blev mycket fina. En har jag sparat i bokhyllan och den har fortfarande charm och lite färg kvar. Längtar till mitten av oktober så jag kan börja göra igen.
Fläta korgar i tidningspapper är också roligt. Den vänstra har jag gjort för några år sedan. Gör tjänst som förvaring av mina elektriska?!!! kryddkvarnar. (fiffiga grejer det där. Man vet inte att man behöver dom förrän man har dom). Den andra är ny. Gjord av ett kinesiskt reklamblad som jag fick med mig från Chinatown i London när jag var där med barnbarnet i våras. Det var meningen att barnbarnet Xia skulle fått den när jag hälsade på men den var inte riktigt klar då. Kanske en annan gång. Eller så står den kvar där den står.
Ring av rosa garn. Tyvärr är den monterad på en ring från Panduro som inte håller. Har fått beställning som skall levereras när jag lyckats köpa bättre ringar.

torsdag 18 augusti 2011

Kassar gjorda av T-shirt

Ett projekt jag hittat för att ta tillvara gamla T-shirts och linnen. Så här blev en av mina gamla T-shirts. En fullt användbar kasse.
Jag klippte bort ärmar och halslinning. Gjorde en blomma av det bortklippta.
Den ena ärmen fick bli en liten påse att förvara kassen i när den inte används.
Prydd även den med en liten blomma med några knappar.
Ett av mina linnen fick också en ny uppgift.
Här vek jag upp nederkanten så att jag kunde sy några fickor.

söndag 14 augusti 2011

För några dagar sedan var jag med en väninna i Falun. Ärendet var att på Falu museum se på en utställning av silversmeden Karin Ferner. Mycket inspirerande och sevärd. Samtidigt tog vi en hastig tur till gruvan. Alldeles nära finns en liten fin affär med bland annat vackra stenar. Vi köpte var sin överraskningspåse till varandra. I min påse fanns de små stenarna och hajtanden. Därutöver hittade jag en söt skinnpung i ett utförande jag inte sett tidigare. Så den köpte jag bland annat för att kunna lista ut hur den är gjord.
Ungefär så här blev det när jag ritat av den.
Och resultatet blev väl inte så fel.
Sån som jag är kan jag inte nöja mig med att göra en av varje sak.

Present för barnbarnsbarnet

Nu kan det sägas: Första barnbarnsbarnet har fyllt 1 år. Till denna stora händelse hade jag ett projekt på gång som jag inte kunnat visa här förrän hon fått presenten. Jag köpte en påse klotsar på  Åsas leksaksförmedling, en secondhand-affär för leksaker här i Nynäs. Skrev ut bilder på den närmaste familjen: mormor, morfar, mostrar, morbröder, mamma, pappa och även mitt anlete fick vara med. Tyvärr fick jag hjärnsläpp och fick för mig att det behövdes 9 bilder. Detta upptäckte jag när jag redan limmat på flera bilder. Resultatet blev lite oredigt då någon inte kom med och nån annan fick större plats. Men vem är felfri. Inte jag i alla fall. Och jag hade prövat och gjort om så många gånger så jag orkade inte börja från början en gång till. Men bortsett från detta blev resultatet ungefär som jag tänkt. Gjorde en ask också men glömde fotografera den.

söndag 7 augusti 2011

Stenar med Sinnesrobönen.

Jag har tidigare gjort några stenar med Sinnesrobönen. Har varit uppskattade presenter så nu blev det några till i olika storlekar.
Av bara farten blev det några med blommor och fjärilar. Nu är det dags att hitta fler fina stenar.



Armband av lingarn

Armband av lingarn. Virkade i kvastskaft-teknik. Man använder en sticka nr 20 samt en virknål nr 4. Rätt trevligt blir det tycker jag. Detta har varit på gång sedan jag var på Symässan i i Älvsjö i  november.

Sen gäller det att hitta rätt knappar. Dom här passade. Är inte så stora som dom verkar på bilden. Däremot bör jag göra nästa omgång armband något större eftersom dom här sitter tight på mina smala armar.